Italien vs England LIVE højdepunkter og reaktion, da Euro 2020 -finalen ender i straffesparkskonkurrence

Fodbold

Dit Horoskop Til I Morgen

Se live: Fans oversvømmer mod Wembley til Euro 2020 -finalen

Nøglebegivenheder

England blev slået af Italien i finalen i Euro 2020 på straffe.

Tre unge løver missede deres spark efter at have taget Azzurri hele distancen.

Luke Shaw fik Gareth Southgates side til at starte perfekt efter to minutter, men Leonardo Bonuccis udligning i anden halvleg udlignede en kamp, ​​hvor chancerne kom til en præmie.

Jordan Pickford gjorde sit bedste i shootout med noget heroisk målmandsspil, før Marcus Rashford og Jadon Sancho missede, efter at de begge blev bragt til straffespark.

Bukayo Saka missede derefter det afgørende spotspark for at give Italien pokalen.

Følg reaktionen her.

01: 55Matthew Cooper

Mancini: 'Det er vigtigt for alle mennesker og alle fans'

I en tale til RAI Sport sagde Italias manager Roberto Mancini: 'Vi klarede os godt. Vi lukkede ind et mål med det samme og kæmpede, men så dominerede vi kampen.

'Drengene var vidunderlige, jeg ved ikke, hvad mere jeg skal sige. Det er vigtigt for alle mennesker og alle fans. Jeg håber, de fejrer. '

01:27 Matthew Cooper

Bonucci på 'utrolig' sejr

I reaktion på Italiens triumf sagde Leonardo Bonucci: 'Det er utroligt, når jeg tænker tilbage på, hvor vi startede.

'Når du er i bunden af ​​hullet, ser du, hvordan store mænd genvinder deres styrke.

'Jeg vil sige tak til vores store træner, vores store team, vores store land.

'Vi er fulde af glæde og lykke.'

00: 55 Darren Wells

45 anholdelser foretaget i London

Metropolitan Police har bekræftet, at de foretog 45 anholdelser i London på dagen for Euro 2020 -finalen, da scenerne i og omkring Wembley Stadium faldt i kaos.

20.00 havde kick-off altid udsigt til at blive problematisk for hovedstadens retshåndhævelse, hvor mange fans ramte pubberne eller gaderne bevæbnet med sprut inden middagstid.

Både Leicester Square og Trafalgar Square blev pakket ud, inden de blev efterladt i et hav af skrald og ødelagte flasker. Et lignende billede kunne ses langs Wembley Way, før scener snart blev grimme.

Store grupper af billetløse fans tvang sig forbi forvaltere på jorden, hvor mange blev inde, mens spillet fortsatte, hvilket forårsagede forstyrrelser hos betalende matchgæster.

Fuld historie.

00: 51Nathan Ridley

Se Southgate foretage strafoptagelse

Se Gareth Southgate indrømme, at straffesparkerne var hans beslutning.

Marcus Rashford og Jadon Sancho blev bragt sent til at tage spot, men missede.

dave gardner liv tyler

Bukayo Saka så også sit femte og afgørende straffespark reddet af spilleren i turneringen Gianluigi Donnarumma.

00: 43Nathan Ridley

FA 'forfærdet' over racisme

En talsmand for FA har sagt dette som reaktion på online -misbrug rettet mod engelske spillere i aften: 'FA fordømmer på det kraftigste alle former for diskrimination og er forfærdet over den online racisme, der har været rettet mod nogle af vores engelske spillere på sociale medier.

'Vi kunne ikke være klarere over, at nogen bag en sådan modbydelig opførsel ikke er velkomne til at følge holdet. Vi vil gøre alt, hvad vi kan for at støtte de berørte spillere, mens vi opfordrer til de hårdeste straffe, der er mulige for alle ansvarlige.

'Vi vil fortsætte med at gøre alt, hvad vi kan for at fjerne diskriminering fra spillet, men vi beder regeringen om at handle hurtigt og indføre passende lovgivning, så dette misbrug får virkninger i det virkelige liv.

'Sociale medievirksomheder skal optrappe og tage ansvar og handling for at forbyde misbrugere fra deres platforme, indsamle beviser, der kan føre til retsforfølgelse og støtte at gøre deres platforme fri for denne form for afskyeligt misbrug.'

00: 40Nathan Ridley

Chiellini på 'fortjent' sejr

Italiens forsvarsspiller Georgio Chiellini siger, at hans nation fortjente at vinde finalen.

'Vi fortjente at vinde, vi følte, at der var noget særligt i luften,' sagde Azzurri -kaptajnen.

'Vi fortjener det, hele Italien fortjener det. Lad os nu nyde det! Vi fortjener denne sejr. '

00: 35Ben mand

Shearer smækker Kane display

Alan Shearer har sigtet på Harry Kanes præstationer og peget på, at han ikke havde et tryk i Italien -boksen til hele Euro 2020 -finalen.

Englands første store turneringsfinale siden 1966 endte på velkendt vis, da Three Lions led straffehjertesmerter efter en 1-1 uafgjort efter forlænget spilletid.

Gareth Southgates side fik en perfekt start på Wembley, hvor Luke Shaw fyrede et Kieran Trippier -indlæg hjem efter mindre end to minutter.

Kane havde masser af glæde i løbet af den første halvleg, faldt dybt og dikterede spillet og fandt regelmæssigt en af ​​Englands to avancerede kantspillere.

Mere fra Shearer her.

00: 32Tom Cavilla

Ferdinand forsvarer Englands trup

Rio Ferdinand er sprunget til forsvar for den engelske trup trods et grusomt nederlag i Euro 2020.

Gareth Southgates hold fik en perfekt start på kampen efter Luke Shaw to minutter inde i kampen, men Italien tvang forlænget spilletid efter at have udlignet Leonardo Bonucci i anden halvleg.

hvad betyder 220

Marcus Rashford, Jadon Sancho og Bukayo Saka så derefter sparkespark gemt i den resulterende shootout, da Roberto Mancinis side hævdede en 3-2-sejr på straffe.

Englands uheld ved større turneringer fortsætter, men Ferdinand var fuld af ros for den unikke rejse, som denne nuværende side med tre løver har taget landet på.

Fortsæt med at læse .

00: 29Matthew Cooper

Bonucci sender blå mærke

Italiens forsvarsspiller Leonardo Bonucci skreg 'det kommer til Rom' ind i et af fjernsynskameraerne umiddelbart efter at Roberto Mancinis side kom på toppen i finalen i Euro 2020.

Italien slog England 3-2 på straffe for at vinde turneringen, hvor Bonucci scorede udligningen i normal tid og også konverterede sit spotspark.

De tre løver fik en drømmestart, hvor Luke Shaw scorede det hurtigste mål nogensinde i en EM -finale efter bare et minut og 57 sekunder.

Italien kom imidlertid tilbage på niveau i anden halvleg, hvor Bonucci scorede efter en scoring i mål.

Læs hele historien her.

00: 20Nathan Ridley

Lineker får England til at efterspørge

23:50 Nathan Ridley

Kane på hjertesorg

Englands anfører Harry Kane siger, at hans side gav alt, hvad de kunne, til BBC Sport efter kampen.

natasha hamilton harry hatcher

'Drengene kunne ikke give mere. Straffe er naturligvis den værste følelse i verden, når man taber, sagde Kane. 'Det har været en fantastisk turnering, og vi skulle holde hovedet højt, men det gør selvfølgelig ondt nu, det kommer til at gøre ondt i et stykke tid. Vi er på rette vej, og vi bygger, og forhåbentlig kan vi komme videre fra dette næste år. '

'Vi spiller mod en meget god side. Vi fik den perfekte start. Måske faldet lidt for dybt. Nogle gange, når du scorer så tidligt, er det let at prøve at opsuge trykket og prøve at holde fast i det, og det er sandsynligvis det, der skete. De havde en masse bold, de havde meget besiddelse, men for at være fair så vi rimeligt kontrollerede ud. Vi skabte ikke for mange chancer, så de fik naturligvis deres gennembrud fra dødbolden, og derefter var det sandsynligvis en 50/50.

'I forlænget spilletid voksede vi ind i kampen, havde et par halvchancer, og derefter er straffe naturligvis straffe. Vi gennemgik vores proces. Drengene gjorde alt, hvad de kunne, det var bare ikke vores nat. '

23:46 Nathan Ridley

Skuffelse i hele landet

Englands fans har måske ikke en sejr at fejre, men de har bestemt et hold at være stolte af.

(Billede: PA)

23:43 Nathan Ridley

Southgate om straffe

Englands manager Gareth Southgate har indrømmet, at Englands straffesparkskæmpere var ude på ham.

I en tale til BBC Sport afslørede Southgate: 'Vi forberedte os så godt som muligt på [straffesparkskonkurrencen], det er mit ansvar, jeg valgte fyrene til at tage sparkene. I sidste ende var vi ikke helt i stand til at gennemskue spillet i den normale reguleringstid.

Da han overgav den femte straf til den 19-årige Bukayo Saka, sagde han: 'Det er min beslutning om at give ham den straf, det er helt mit ansvar. Det er ikke ham eller Marcus eller Jadon, vi arbejder sammen, vi arbejder igennem dem under uddannelse, det er den rækkefølge, vi kom til. Det er mit kald som træner. '

På Marcus Rashford og Jadon Sancho beklagede han: 'Det er altid risikoen for, at du løber, men de har været langt bedst, og for at få alle de angribende spillere på banen skal du gøre det sent. Det var et spil, men hvis vi spillede tidligt, kunne vi alligevel have tabt spillet i normal tid. Vi startede godt, jeg synes, at vores system fungerede godt imod deres. '

23:37 Nathan Ridley

Keane roser England

Roy Keane indrømmede, at han synes, at intet hold fortjente at tabe kampen og roste de tre løver, som steg op.

'Det er en fantastisk aften, en strålende nat med fodbold. Jeg sagde til Gary, da det gik til straffe, at jeg ikke syntes, at noget hold fortjente at tabe det, siger Keane til ITV.

'Nogen skal gå glip af et straffespark, men det er ikke en nat at være kritisk over for nogen af ​​spillerne, Gareth og hans stab.

»Jeg synes, de har været storslåede. I stedet for at kritisere spillere, der savner, beundrer jeg spillere, der træder op. '

23:34 Nathan Ridley

7 talepunkter

• Gareth Southgates forandring betaler straks udbytte
  • Luke Shaw fortjener bedre end den konstante Mourinho nævner
  • England og Declan Rice bliver fysiske

Bare nogle af de 7 talepunkter, som Mark Jones har udvalgt fra finalen.

Læs dem her.

paul o grady barn

(Billede: Pool via REUTERS)

23: 29Nathan Ridley

Ferdinand er uenig med Shearer

Rio Ferdinand gik imod Shearer og sagde: 'Det er sket i årevis. Folk har sat spillere på. Måske ikke så sent, men mod slutningen; de sidste fem, fire, tre minutter. Spillere kommer på denne bane, og de fortsætter som straffere, fordi de bliver genkendt.

'Rashford er en anerkendt straffesparkmand for Man United. Dette sker.

'Vi ser ned på årene i turneringsfodbold, og det er de største spillere, de bedste spillere i verden savner til tider straffe. Det er små børn. Det er de nødt til at se på. Store spillere tidligere [Roberto] Baggio osv. Har savnet store straffe. '

Shearer svarede med at sige: 'Når du ikke har spillet en stor rolle i turneringen selvom Rio eller spillet, så kom og spørg om et minut. Mentalt i den situation skal du få dig selv i orden. Du har ikke sparket en fodbold .. Du har siddet på din bagside i tre timer. '

23:26 Nathan Ridley

Shearer stiller spørgsmål til straf subs

Den tidligere engelske angriber Alan Shearer har sat spørgsmålstegn ved Gareth Southgates beslutning om at få Marcus Rashford og Jadon Sancho til at tage straffe, hvor parret mangler i shootout.

'Det er et stort, stort spørgsmål,' indrømmede Shearer.

'Et stort spørgsmål om at sætte to spillere på med et minut til at sige, at du kommer til at tage en straf for os.

'Du er under nok presset alligevel som spiller, men det ekstra pres, du har lagt på disse personer, når du ikke har haft en fornemmelse af fodbolden, slet ikke er involveret i spillet, og så er du sat i den situation. Det er et stort, stort spørgsmål. '

23:11 Nathan Ridley